2021-2022 学年第一学期期中教学质量检测

八年级英语 (冀教版) 参考答案

1-5 BBABC 6-10 CCBAC 11-15 CBABC 16-20 CACBA 21–25 CBCBA 26. attend 27.11:30 31-35 BDACB 36-40 DBBCA 41-45 ACCBC 28. coffee 29. blocks 30. bank 46-50 ADBAD 51-53 DDB 54-56 DDC 57-60 AACC 61-65 CCBAD 66. festivals and food 67. Huang. 68. Three. 69. In my opinion, eating traditional food during holidays is part of our culture.

70. 我认为在过节时吃传统的食物已经不再重要了。71. people's72. surprised73. happened74. because75. really76. greatest77. about78. agreed79. the80. holding

81. The skirt fits you very well.82. We got lost in the city yesterday.83. What size does your mother wear?84. She is busy making some biscuits.85. How was your first day of Grade 8?

86. One possible version: My favourite classmate

Hello! I'm Li Hua. I'm in Class Two, Grade Eight, YuYing Middle School. Tom is in the same class as me. We are good friends. He is tall and thin with short black hair. He comes to school early and studies very hard. So he does well in all the subjects. He is also polite, kind and helpful. He is always ready to help others in trouble. After school, he often plays soccer with our classmates. He is on the school soccer team. Both teachers and students like him very much.

I.听句子,选出句子中所包含的信息。下面你将听到五个句子,每个句子读两遍。请你听完句子的 第二遍朗读后,从各小题所给出的A、B、C三个选项中,选出包含所听信息的选项。

No.1. To his surprise, she gave him her address.

No.2. We need to talk to him face to face.

No.3. It sounds like the interview is perfect.

No.4. Lisa goes past the restaurant on her way to school.

No.5. Never forget to stay in touch with your friends.

Ⅱ.听句子,选出该句的最佳答语。下面你将听到五个句子,每个句子读两遍。请你听完句子的第二 遍朗读后,从各小题所给出的A、B、C三个选项中,选出该句的最佳答语。

No.6. What can I do for you?

No.7. What's your new address?

No.8. How far is it from your home to the bakery?

No.9. I'm going to Chengde this summer holiday.

No.10. Best wishes to you on your thirteenth birthday.

Ⅲ. 听对话和问题,选择正确答案。下面你将听到五组对话和八个问题,每组对话和问题读两遍。请你听完对话和问题的第二遍朗读后,从各小题所给出的A、B、C三个选项中,选出正确答案。 请听第一组对话,回答第11题。

W: Jim, tomorrow is Mother's Day. I want to buy some biscuits for my mum. What about you?

M: Oh, my mum likes flowers best. I'll buy some flowers for her.

Question No.11. What will Jim buy for his mum?

请听第二组对话,回答第12题。

W: Wow! How delicious the turkey smells!

M: My mum made it for me. She is good at cooking.

Question No.12. What did the boy's mother make for him?

请听第三组对话,回答第13题。

M: Excuse me, could you tell me the way to the nearest bank?

W: Cross the bridge, then turn right and walk straight on. It's next to the bakery.

Question No.13. Where is the boy going?

请听第四组对话,回答第14~15题。

M: What is your favourite subject, Amy?

W: Well, I used to like math, but now I like Chinese better.

M: Oh, why?

- W: Because I am interested in Beijing Opera. I want to be an opera singer in China. Which subject do you like best, Sam?
- M: I like geography. I think it is interesting and I can learn a lot from it. I want to be a geography teacher in the future.

Question. No.14. What does Amy want to be in the future?

Question. No.15. What is Sam's favourite subject?

请听第五组对话,回答第16~18题。

W: Excuse me, can you tell me where I can buy some tape?

M: Sure. There is a shop in this shopping centre.

W: Oh, could you please tell me how to get there?

M: Yes. Go to the third floor and then turn left. It's next to a bookstore, you can't miss it.

W: Thanks! Do you know when the shopping centre closes today?

M: It often closes at 8:00 p.m. on weekdays. But it closes an hour later today because it's Saturday.

W: OK. Thanks a lot.

Question No.16. What does the girl want to buy?

Question No.17. Which floor is the bookstore on?

Question No.18. When does the shopping centre close on Saturdays?

Ⅳ.听短文和问题,选择正确答案。下面你将听到两篇短文和七个问题,短文和问题读两遍。请你听 完短文和问题的第二遍朗读后,根据所听内容,从各小题所给出的A、B、C三个选项中,选出正确答 案。

请听第一篇短文,回答第19~21题。

May I have your attention, please? I have something important to tell you. Next weekend our class will visit People's Park. All the students should get together in front of the school library at 7:30 a.m. on May 11th. We will leave by bus at 7:50 a.m. Everyone must hand in ten yuan for the ticket and eight yuan for food and water. At 11:45 a.m., we will have lunch in the park. After lunch, we will have great fun singing, dancing and playing games. I think it will be very interesting. Don't be late. That's all. Thank you.

Question No.19. Where will the class visit?

Question No.20. How do the class go there?

Question No.21. How much should a student pay for the trip?

请听第二篇短文,回答第22~25题。

My name is Jack and I live in the Happy Neighbourhood now. I moved here five months ago. There is a bus stop in front of my neighbourhood. It is very convenient for me to go to work by bus every day. There is a movie theatre on Bridge Street. It is only two kilometres away. I go there once a month. There is also a coffee shop. I like to meet my friends there on weekends. It is nice to chat with them there. In a word, I feel comfortable to live here.

Question. No.22. When did Jack move to the Happy Neighbourhood?

Question. No.23. Why is it convenient for Jack to go to work by bus?

Question. No.24. How often does Jack go to the movie theatre?

Question. No.25. How does Jack feel to live in this neighbourhood?

V.听短文填空。下面你将听到一篇短文,短文读两遍。请你听完短文的第二遍朗读后,根据短文的 内容和提示,在信息表中相应的横线上填入所缺信息。

Hi, Peter. This is Lisa. I called you but nobody answered the phone. I wanted to invite you to attend my birthday party tomorrow. We will have lunch at McDonald's. Please join us if you can. We will wait for you at the gate at 11:30. The meal will begin at 12:00. There will be a lot of friends. I hope you can come. Oh, one more thing, at 14:30, we are going to the coffee shop together. It is only two blocks away from the restaurant, across from the bank. So we will walk there. I'm looking forward to seeing you.